WALNUT BLASTING BIJ VAKGARAGE VAN DER ZWEEP IN WERGEA
 


WAT IS WALNUT BLASTING?

Walnut Blasting is een geavanceerde methode voor het reinigen van de inlaatkleppen en het inlaatkanaal van een verbrandingsmotor. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt bij direct ingespoten benzinemotoren, waarbij koolstofafzettingen zich kunnen ophopen op de inlaatkleppen. Walnut Blasting maakt gebruik van geplette walnoothulzen als een zachte straalmiddel om deze koolstofafzettingen te verwijderen.


VOORDELEN VAN WALNUT BLASTING

  • Verbeterde motorprestaties: Koolstofafzettingen op de inlaatkleppen kunnen de luchtstroom belemmeren en de verbrandingsefficiëntie verminderen. Door deze afzettingen te verwijderen, kan Walnut Blasting helpen bij het herstellen van de oorspronkelijke prestaties van de motor, waaronder een soepelere acceleratie en een betere respons.
  • Verhoogde brandstofefficiëntie: Door de koolstofafzettingen te verwijderen, kan Walnut Blasting de luchtstroom verbeteren en een optimale mengverhouding van lucht en brandstof mogelijk maken. Dit kan resulteren in een betere brandstofefficiëntie en dus een besparing op brandstofkosten.
  • Verlengde levensduur van de motor: Koolstofafzettingen kunnen in de loop van de tijd ophopen en de kleppen en andere motoronderdelen beschadigen. Door regelmatig Walnut Blasting uit te voeren, kunnen deze afzettingen worden verwijderd en kan de levensduur van de motor worden verlengd.
  • Schonere uitlaatgassen: Koolstofafzettingen op de inlaatkleppen kunnen de uitstoot van schadelijke stoffen verhogen. Door deze afzettingen te verwijderen, kan Walnut Blasting helpen de uitlaatgassen schoner te maken en de milieuvriendelijkheid van het voertuig te verbeteren.


WALNUT BLASTING BIJ VAKGARAGE VAN DER ZWEEP

Bij Vakgarage Van der Zweep in Wergea bieden we professionele Walnut Blasting-diensten aan voor voertuigen met direct ingespoten benzinemotoren. Onze ervaren technici maken gebruik van geavanceerde apparatuur en zorgen ervoor dat het reinigingsproces grondig en effectief wordt uitgevoerd.

Onze Walnut Blasting-service omvat:

  1. Inspectie en voorbereiding: We inspecteren de inlaatkleppen en beoordelen de mate van koolstofafzettingen. Vervolgens bereiden we het voertuig voor op het Walnut Blasting-proces door de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen.
  2. Walnut Blasting: We voeren de daadwerkelijke Walnut Blasting uit, waarbij we geplette walnoothulzen met gecontroleerde druk door het inlaatsysteem spuiten. Dit proces verwijdert effectief de koolstofafzettingen zonder schade aan te brengen aan de kleppen of andere motoronderdelen.
  3. Controle en afwerking: Na het Walnut Blasting-proces controleren we opnieuw de inlaatkleppen en zorgen ervoor dat alle koolstofafzettingen volledig zijn verwijderd. We herstellen alle verwijderde onderdelen en testen het voertuig om te controleren of alles naar behoren functioneert.
  4. Advies en onderhoud: Onze deskundige technici geven advies over het onderhoud van de motor en kunnen aanbevelingen doen voor toekomstige services om de prestaties en levensduur van de motor te behouden.


Neem vandaag nog contact op met Vakgarage Van der Zweep in Wergea om een afspraak te maken voor Walnut Blasting voor uw voertuig. Onze professionele en betrouwbare service zorgt ervoor dat uw motor in topconditie blijft en optimaal presteert.