VG_Standaard_Vlaggen_Header_landingspagina

AUTOMAATBAKSPOELING

Wist u dat maar liefst 70% van de schakelklachten met een automatische transmissie wordt veroorzaakt door vervuiling? Laat daarom uw automaatbak reinigen en spoelen om klachten te voorkomen of te verhelpen! 
Vervuiling van de automaatolie kan als gevolg hebben dat de automaatbak vernieuwd, gereviseerd of anderszins gerepareerd moet worden, met hoge kosten als gevolg. 

Als u alleen olie vervangt blijven er altijd enkele liters olie in de koppelomvormer en warmtewisselaar achter. Alleen door met lopende motor de automaatbak op druk te houden en met schone olie door te spoelen is die olie te vervangen.

Het reinigen van de automaatbak gebeurt met een speciale machine. Aan de automaatolie wordt een gepatenteerde reiniger toegevoegd. Deze reiniger zorgt ervoor dat alle aanslag, sludge en andere vervuiling in ca. 45 minuten wordt losgeweekt. De vervuiling wordt nadien weggespoeld met schone olie. Hierna wordt de automaatbak weer gevuld met nieuwe, voorgeschreven olie.

De verse olie zorgt voor een langere levensduur van uw automaat en u zult merken dat uw auto weer een stuk soepeler rijdt!