Vakgarage Van Der Zweep - Scooter omkeuren - Header

De afgelopen zomer kon je nog lekker in de zon een rondje rijden zonder helm. Maar vanaf 1 januari 2023 is dat verleden tijd en moeten alle snorfietsers verplicht een helm dragen. Tsja, waarom zou je dan maar 25 kilometer per uur blijven rijden terwijl je toch een helm op moet. Daarvoor kunt u de snelheid van een snorfiets (max 25 km/u) aanpassen naar die van een bromfiets (max 45 km/u), Hiervoor is een ombouwkeuring nodig die wij voor u kunnen uitvoeren!

 

Je snorfiets om laten keuren naar een bromfiets: wat houdt dat in?

Als je het wilt dan kun je zonder problemen je snorfiets laten omkeuren naar een bromfiets. Hier komen twee zaken bij kijken:

 • Techniek: ombouwen naar +/- 45 km/u
 • Keuren van de scooter

 

Technische gedeelte

Het technische gedeelte is de maximumsnelheid van de snorscooter verhogen. Dit kan bij vrijwel alle scooters probleemloos gedaan worden. Het gaat niet ten koste van de betrouwbaarheid en veiligheid van je scooter. Daarbij blijft de garantie behouden en blijft ook je verzekeringspremie gelijk.
Het ombouwen kan door ons gedaan worden. Ook kan dit door u zelf geregeld worden, dan hoeft de scooter alleen omgekeurd te worden bij ons.

 

Keuring

Bij het keuren wordt de maximumsnelheid en het geluidsniveau gemeten. Als jouw scooter voldoet aan de eisen om omgekeurd te worden dan kan de scooter goed gekeurd worden. Vervolgens ontvangt u binnen 3 werkdagen na aanmelding bij het RDW een nieuw kentekenbewijs. Als u dit kentekenbewijs heeft ontvangen vervang je jouw blauwe kenteken voor een geel kenteken die door ons kan worden geleverd.
Het enige wat jij na de keuring nog hoeft te doen, is het doorgeven van de wijziging aan de verzekeringsmaatschappij waar je verzekerd bent. Je premie zal niet veranderen. Wel is het belangrijk dat zij op de hoogte zijn van de wijziging!

 

Kosten

Er komen wat kosten kijken als je je snorfiets gaat ombouwen naar bromfiets.
Voor de keuring/afmelden zijn de kosten €84,95. Dit zijn de kosten voor het keuren en de wijzigingen doorgeven aan de RDW. De kosten voor een nieuw kenteken en het eventuele opvoeren van jouw scooter zitten hier niet bij in!
De kosten voor een nieuwe kentekenplaat zitten op €24,99

De kosten voor het ombouwen kunnen variëren. Dit heeft te maken met verschillende factoren:

 • De staat van je snorfiets: als deze goed onderhouden is, is het makkelijker
 • Het merk, model en bouwjaar snorfiets
 • Huidige snelheid van de scooter

Het ombouwen van de scooter kan ook in eigen beheer door u worden uitgevoerd.
Deze kosten zijn dus erg verschillend, voor meer informatie over de kosten kunt u een mail sturen naar:
info@vanderzweep-mobility.nl met de volgende gegevens:

 • Het merk en model van de scooter
 • Kenteken
 • Het voertuigidentificatienummer (of framenummer)
 • Het typegoedkeuringsnummer (te vinden op kentekenbewijs)

   

Kiest u ervoor om de scooter niet om te keuren en/of geen helm te dragen dan riskeert u een forse boete die kan oplopen tot honderden euro’s en een wok melding!

 

Maak een afspraak


Voor een afspraak kunt u contact met ons opnemen via de mail info@vanderzweep-mobility.nl of telefonisch +31611161054,